Vocea tinerilor din Rezina și Orhei, învață jurnalism inovațional

Vocea tinerilor din Rezina și Orhei, învață jurnalism inovațional

Tineri din Rezina și Orhei dintre care finaliști și beneficiari ai proiectului ”VoceaTinerilor în TV regională”  împreună cu echipa ElitaTV, Rețeaua AiciTV au participat la un eveniment care conectează media și antreprenoriatul, organziat in premieră, in Republica Moldova de Global Entrepreneurship  Network, reprezentanța din Moldova, cu susținerea Friedrich Naumann Foundation.

Tinerii au învățat  cum să scrie într-un  mod mai  creativ despre antreprenoriat, utilizând tehnicile care pun accent pe inovație, digitalizare,tehnologie și antreprenoriatul social. La eveniment au participat mai mulți experți și speakeri din Finlanda, Cehia și SUA și Republica Moldova, gata să răspundă tuturor întrebărilor participanților. Pentru a aplica în practică experiențele discutate în Atelierele organizate la Chișinău de GEN Moldova, jurnaliști și tineri di Rezina, Orhei, Glodeni și Chișinău au participat la următoarele Paneluri  de lucru:

–  ”Scrierea și promovarea liberei inițiative economice, inovațiilor și noilor tehnologii” cu Filip NOUBEL.

–  ”Înțelegerea antreprenorilor:  Evenimente, colaborări și parteneriate cu antreprenori” –  îndrumați de speakerul Jan AMERI.

Tinerii au analizat in grupuri subiecte care urmau sa fie expuse, iar la finalul cursului, speakerul Julia YOUNGS  a vorbit depsre Cum am putea genera venituri  și promova serviciile pentru o audiență mai mare.

Participanții la ateliere au generat scenarii de reportaje inovaționale, precum:

  1. ”Tehnologia VR înlocuiește profesorul la lecțiile de istorie. Între eficiență și consecințe”
  2. ”Intelectul artificial, între beneficii și riscuri”
  3. ”Dronele înlocuiesc oamenii în sectorul viti-vinilor. Oare? ”

Tinerii jurnaliști au consemnat în chestionarele lor de evaluare a evenimentului următoarele impresii:

,, Sunt satisfăcută, foarte frumos și pe măsura așteptărilor mele”

,,Un proiect  interesant și binevenit pentru Moldova, pentru noi tinerii in devenire și pentru societatea întreaga” 

,,Încă un impuls de a  căuta oportunități   de dezvoltare și cel mai important de a fi auziți.Vocile noastre contează” , scriu tinerii.

Participanții la toate Panelurile din Atelier au fsot apreciați de experți, iar  evenimentul a culminat cu înmânarea oficială a Certificatelor, semnate de GEN Moldova și experți în domeniu din SUA, Cehia și Finlanda.

Reamintim că evenimentul a fost  organizat de GEN Moldova, cu susținerea Friedrich Naumann Foundation. Parteneri: Școala de Studii Avansate în Jurnalism, ELITA TV, AICI Rețeaua Regională, Asociația Presei Independente.

Doina Pânzaru, pentru VoceaTa.MD

Comentarii

Share this post