BUGETUL LICEULUI „IOAN SÂRBU” din IGNĂŢEI

BUGETUL LICEULUI „IOAN SÂRBU” din IGNĂŢEI

MAI MULŢI BANI PENTRU LICEUL TEORETIC „IOAN SÂRBU” DIN SATUL IGNĂŢEI, REZINA

În anul de studii 2019-2020, Liceul Teoretic „Ioan Sârbu” din satul Ignăţei, raionul Rezina a beneficiat cu aproape 600 de mii de lei mai mult decât în perioada de studii precedentă. Astfel, dacă în anul de studii 2018-2019, Liceul Teoretic “Ioan Sârbu” a avut un buget de peste patru milioane 600 de mii de lei, atunci în anul de învăţământ 2019-2020, acesta a constituit puţin peste cinci milioane. Potrivit administraţiei liceului, bugetul instituţiei de învăţământ este format din finanțările care vin din partea statului și de la Consiliul Raional Rezina.

Galina Platon, DIRECTOARE, LICEUL TEORETIC “IOAN SÂRBU”, s. IGNĂŢEI: ”Sumele anul acesta sunt mai mari, dar totuși avem deficit mare în buget, deoarece cea mai mare parte a bugetului merge la salarizarea cadrelor didactice, a angajaților, cărora li s au majorat salariile.”

 

Cei mai mulţi bani preconizaţi pentru liceu, în proporţie de peste 80 la sută, merg spre salarizare, achitarea impozitelor şi asigurarea medicală obligatorie. Următoarele trei linii de cheltuieli sunt destinate achitării utilităţilor, procurării de de bunuri și cheltuieli neprevăzute. Cât priveşte transparența gestionării banilor, conducerea liceului “Ioan Sârbu” din Ignăţei susțin,  că aceasta se asigură prin Consiliul de Administrație, din care fac parte părinții, reprezentanți ai elevilor și cei ai Administraţiei Publice Locale.

 

Galina Platon, DIRECTOARE, LICEUL TEORETIC “IOAN SÂRBU”, s. IGNĂŢEI: ”Toate cheltuielile se aprobă în Consiliu de administrație, deciziile se fac publice , la sfârșitul anului financiar raportul se plasează. Noi facem parte din proiectul “școala mea”. Se fac audieri publice în octombrie-noiembrie asupra bugetului și asta este. Deci, rapoarte la finele anului școlar, început de noul an școlar, se face adunarea Generală a părinților unde vin cu un raport despre venituri , cheltuieli, tot ce s a procurat , în fața părinților . Asta este transparența. ”

Liceul Teoretic „Ioan Sârbu” din satul Ignăţei, raionul Rezina, numără aproximativ 340 de elevi. Unui cadru didactic îi revine în jur de 10 copii.

Elisaveta Varzari ,  VOCEA TA.

Comentarii

Share this post