BUGETUL LICEULUI TEORETIC „OLIMP”

BUGETUL LICEULUI TEORETIC „OLIMP”

LICEUL TEORETIC „OLIMP”, SCHIMBARE LA FAŢĂ DIN BANII FONDULUI DE REINTEGRARE A ŢĂRII

Liceul Teoretic „Olimp” din Rezina a beneficiat în anul de studii 2019-2020 de un buget mai mare cu 10% comparativ cu perioada prefcedentă de învăţământ. Instituţia dispune de aproape 9 milioane 500 de mii de lei. Cele mai multe cheltuieli din această sumă se îndreaptă spre salarizarea personalului, ceea ce ar fi aproape 87%, restul banilor sunt utilizaţi pentru întreţinrea liceului, procurarea mobilierului sau a diverselor rechizite necesare pentru desfăşurarea activităţilor.

Veronica Gheorghiță, DIRECTOAREA LICEULUI TEORETIC „OLIMP”, REZINA: ”Sursele de finanţare a Liceului Teoretic ”Olimp” Rezina este finanţarea de la stat  împreună cu Consiliul raional. În anul bugetar 2019-2020 Liceul Teoretic ”Olimp” a dispus de suma 9 472 000 lei. … În fiecare an câte 10 %, dar sumele cresc.”

PROIECTE INVESTIȚIONALE SUSȚINUTE DIN FONDUL DE REINTEGRARE A ȚĂRII

Liceul „Olimp” din oraşul Rezina beneficiază şi de diverse proiecte. Bunăoară, în anul 2017 din banii Fondului de REINTEGRARE a Ţării, cu 790 de mii de lei, a fost reparat acoperişul instituţiei. În 2018, sala de festivităţi a fost reparată capital, iar pentru asta au fost alocate aproximativ 300 de mii de lei, alte 200 de mii au fost direcţionate pentru amenajarea a două grupuri sanitare. Pentru finalizarea acestor două mari proiecte Consiliul Raional Rezina a contribuit cu 250 de mii de lei. În 2019, Liceul a beneficiat de 380 de mii de lei pentru reparaţia capitală a sălii de sport, iar în anul 2020  – de  aproape o jumătate de milion de lei pentru reparația porţiunii de acoperiş, unde se află sala sportivă şi cea de festivităţi. Lucrări, pentru care, și Consiliul Raional Rezina a alocat 416 mii de lei.

BUGETE FĂRĂ SECRETE LA LICEUL OLIMP DIN REZINA

Cifrele sunt scoase la vedere şi orice lucrare este transparentă, ne asigură administraţia liceului teoretic „Olimp”:

Veronica Gheorghiță, DIRECTOAREA LICEULUI TEORETIC „OLIMP”, REZINA: ”Executarea bugetului pentru anul 2019, transparența este afișată fișa de executarea a acestui buget în holul liceului și iată avem o experiență și ne putem arăta care a fost executarea prin intermediul tinerilor jurnaliști, adică să se reflecte executarea bugetului pentru dumneavoatră, să vedeți care este situația.”

Liceul Teoretic „Olimp” din oraşul Rezina, numără circa 600 de elevi, inclusiv elevi din regiunea transnistreană. Un alt specific al distribuirii cheltuielilor în Liceul Olimp este procesul educațional desfășurat în două limbi. română și rusă. Aici activează circa 50 de cadre didactice.

Emanuela Rotaru, VOCEA TA

Comentarii

Share this post