10 pentru comunitate, 10 pentru transparenţă.

10 pentru comunitate, 10 pentru transparenţă.

Îndemn tinerii să se implice cât mai mult pentru că Republica Moldova se bazează pe noi şi doar implicându-ne putem schimba ceva spre bine.
Angela Zaharova ELITA TV Vocea Tinerilor Elena Roman

10 pentru comunitate 10 pentru comunitate, 10 pentru transparenţă. Scriu, şterg, caut informaţii şi date, învăţ, analizez, filmez, montez, creez, redactez, verific şi multe altele.

Fac toate acestea nu pentru că trebuie, ci pentru că vreau să mă implic, îmi place să mă implic şi încerc la rândul meu să îi informez pe cei din jurul meu despre tot ceea ce aflu şi cred că este necesar să ştie şi ei. 

Pentru mine experienţa pe care o acumulez în cadrul proiectului “10 pentru comunitate, 10 pentru transparenţă”, implementat de ELITA TV şi Academia de Creaţie Inovaţii Mediatice cu susţinerea IREX Europe este una de nedescris.

Acest proiect constă în 10 Media Cafe pentru conexiuni cu alţi tineri care doresc să se implice, să muncească şi să informeze comunitatea din care fac parte, dar şi cu experţi din acest domeniu şi jurnalişti.

Tineri din Râbniţa, Orhei şi raionul Rezina au posibilitatea să îşi dezvolte capacităţile proprii în ceea ce ţine de comunicare, informare şi transmiterea de informaţii celor ce ne înconjoară. Cafenelele se desfăşoară atât virtual, cât şi real, în incinta studioului ELITA TV.

În cadrul acestor întâlniri, noi, tine-rii selectaţi, colectăm informaţii despre bugetele locale, învăţăm ce înseamnă un infografic şi cum corect să realizăm unul, cum scriem şi realizăm o ştire, cum luăm un interviu, cum creăm şi montăm un reportaj şi multe alte lucruri interesante şi utile pentru adolescenţii din ziua de azi.

Am participat la 2 traininguri: “Monetizarea media” împreună cu Marian Olari, expert, prezident la Independent Media House şi „Mass-media şi reţelele de socializare din Moldova” împreună cu Artur Corghencea, expert media în cadrul PNUD Moldova. Datorită acestor traininguri am avut posibilitatea să ”furăm” din cunoştinţele acestor experţi tot ceea ce a cerut creieraşul fiecăruia dintre noi, dar şi să analizăm rezultatele noastre pe care le aveam în acel moment şi să ascultăm sfaturile lor.

Îmi pare foarte bine şi nu regret nici o secundă că am decis să fac parte din acest proiect şi le mulţumesc organizatorilor pentru timpul şi răbdarea pe care ne-o acordă şi pentru posibilitatea de a ne dezvolta, de a cunoaşte lucruri noi şi persoane interesante.

În opinia mea, ar fi ceva extraordinar dacă și alte redacții ar contribui și ar investi pentru dezvoltarea capacităților tinerilor în acest sens și i-ar stimula cu propriile forțe și din suflet, aşa cum face ELITA TV, nu doar cu granturi. Îndemn tinerii să se implice cât mai mult pentru că Republica Moldova se bazează pe noi şi doar implicându-ne putem schimba ceva spre bine.

Letisia Dascal

 

Comentarii

Share this post