Aleși locali din Rezina, între probleme locale și final de mandat în forul legislativ al orașului, Dezbateri publice.

Aleși locali din Rezina, între probleme locale și final de mandat în forul legislativ al orașului, Dezbateri publice.

”Aleșii locali din orașul Rezina, la final de mandat: concluzii pe marginea calității actului legislativ, a deciziilor locale adoptate la Rezina în serviciul cetățeanului” – este tema dezbaterilor publice de azi.  Nu oferim dezbateri electorale sau politice, ci dezbateri publice privind calitatea actului legislativ în ”Parlamentul” local din Rezina și în ce măsură acesta răspunde problemelor locale ale urbei?
SCOPUL evenimentului este de a informa cetățenii despre prestația Forului legislativ actual al orașului Rezina în cei 4 ani de mandat: să comunicăm în afara campaniilor electorale, să reducem lipsa de comunicare să identificăm exemple de soluții pentru o punte de comunicare între în APL și cetățeni.

DE CE? : – 47 % din respondenții unui sondaj realizat de ELITA TV în grupul REZINA ONLINE consideră această temă actuală pentru a fi abordată.

Astfel, am invitat aleșii locali și rezinenii să participe la dezbateri publice transmise LIVE.

Vom răspunde întrebărilor cetățenilor și discutăm despre prestația actualului For legislativ al orașului Rezina în cei 4 ani de mandat, pornind de la următoarele subiecte:

1.În ce măsură actualului Consiliu orășenesc a fost în serviciul cetățeanului? Argumente pro și contra.
2.Care a fost calitatea actului legislativ în Consiliu pentru soluționarea problemelor locale?
3.Cine și cum a executat controlul asupra executării deciziilor?
4. În ce măsură participă cetățeni în actul decizional?
5.Care dintre prioritățile fiecărui consilier/ fracțiune au fost realizate și care nu?
6.Unde este loc de mai bine? Care probleme ale orașului nu au ajuns să fie soluționate și de ce?
47 % din respondenții unui sondaj realizat de ELITA TV în grupul REZINA ONLINE consideră această temă actuală pentru a fi abordată.
Consiliul orășenesc Rezina, cu 23 de consilieri aleși la alegerile generale locale din 2019, ajunge la final de mandat cu mai mulți aleși locali ce s-au declarat neafiliați politic.
Postul regional ELITA TV realizează seria de dezbateri publice în cadrul Proiectului ”Mass-media, experți, APL și Comisii parlamentare abordează soluții pentru probleme locale și de mediu”, realizat de ELITA TV cu susținerea ERIM – organizație non-profit cu sediul în Lyon, Franța. Parteneri locali: Primăria orașului Rezina, ”Academia de Creații și Inovații Mediatice”, Asociațiile ”Nufărul” și ”Sănătatea”.
Detalii în ediția specială pe postul ELITA TV. VIDEO AICI

Acest material a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a Postului de televiziune Elita TV și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene”  

Comentarii

Share this post