Azi începe înregistrarea candidaților pentru alegerile locale. Cine sunt membrii Consiliului electoral de circumscripție electoral raional Rezina?

Azi începe înregistrarea candidaților pentru alegerile locale. Cine sunt membrii Consiliului electoral de circumscripție electoral raional Rezina?

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit componența numerică și a confirmat componența nominală a consiliului electoral de circumscripție electorală municipale Chișinău și Bălți a consiliilor electorale de circumscripție raionale. Astfel, în componența nominală a Consiliului electoral al circumscripției electorale (CECE) raionale Rezina nr. 26, din 11 membri :

Socol Ruslan – președinte, master în drept, numit în funcție conform Legii nr. 158/2008 cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public;
Cibotari Tamara – membru, vânzător consultant, din partea Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”;
Craciun Eudochia – membru, jurist, din partea Judecătoriei Orhei;
Lazăr Lucia – membru, jurist, din partea Consiliului raional Rezina;
Meleşinschi Leonid – membru, inginer electric, din partea Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova”;
Moscalu Victor – membru, jurist, din partea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova;
Panfilii Diana – membru, jurist, din partea Judecătoriei Orhei;
Ploşniţa Mihail – membru, master în științe administrative, din partea Consiliului raional Rezina.

Solicitat de ELITA TV, Ruslan Socol, președinte CECE raionale Rezina, a precizat, că alte trei membri ai consiliului urmează a fi idendificați în scurt timp:

”Încă trei membri ai CECE raionale Rezina  urmează a fi identificați din Registrul funcționarilor electorali ”, a precizat președintele CECE raionale Rezina,  Ruslan Socol.

Azi începe înregistrarea candidaților.

În prima sa ședință a CECE Rezina a făcut publică informația privind locul (biroul), data şi ora primirii documentelor de înregistrare în calitate de concurent electoral. 

”Recepționarea cererilor privind eliberarea listelor de subscripție a candidaților independenți, a cererilor și documentelor in vederea inregistrării grupurilor de inițiativă sau a concurentilor electorali la alegerile locale se va efectua incepând cu data de 19 Septembrie 2023 până pe 06 Octombrie 2023, pe adresa: or. Rezina, str.27 August l, et II, bir.27, după cum urrnează
a) Luni – Vineri, intre orele 09:00 – 16:00 (pauza între 12:00-13:00)
b) Simbdtl – Duminicd, intre orele 09:00 – 13:00;
c) La data de 06 Octombrie2023,intre orele 09:00 – 17:00 (pauză între 12:00-13:00)., a hotărât CECE raional Rezina.

CEC precizează că Consiliul electoral va constitui:

a) circumscripțiile electorale de nivelul întâi, până la 21 septembrie 2023;

b) consiliile electorale de circumscripție de nivelul întâi, până la 26 septembrie 2023;

c) secțiile de votare, până la 1 octombrie 2023;

d) birourile electorale ale secțiilor de votare, până la 11 octombrie 2023.

Potrivit Hotărârii CEC, la propunerea consiliilor electorale de circumscripție de nivelul întâi și a birourilor electorale ale secțiilor de votare, consiliul electoral va decide asupra degrevării sau convocării unei persoane din componența acestora. În cazul consiliilor electorale de circumscripție de nivelul întâi, hotărârea va fi adoptată cel târziu în data de 1 octombrie 2023, iar în cazul birourilor electorale ale secțiilor de votare hotărârea va fi adoptată cel târziu în data de 15 octombrie 2023.

VEZI aici și Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor locale generale din data de 5 noiembrie 2023.

Comentarii

Share this post