Despre noi

Creată în anul 1992 și înregistrată în 1993, ELITA TV a construit propriile stații TV amplasate de-a lungul Nistrului, care emit progreme autohtone în raioane de pe ambele maluri ale Nistrului: Rezina, Râbnița, Orhei, Șoldănești, Criuleni și Dubăsari. Circa 250 de sate și 6 orașe cu populație de circa 300 000 de locuitori. Totodată, ELITA TV este accesibilă pe întreg teritoriul R. Moldova prin IPTV: canal 901 -Moldtelecom, canal 40 – Starnet și alți operatori IPTV.

Misiunea noastră este să informăm și educăm publicul din zona de securitate la Nistru și din centrul Republicii Moldova prin programe de televiziune calitative și prin emisiuni interactive.

Fondatorul ELITA TV este Cooperativa  ”Molodosti”, una dintre primele și cele mai longevive întreprinderi private din Republica Moldova, înregistrată oficial pe 17.06.1987 de doamna Ana Golubenco, prima femeie care a creat un post TV în țara noastră și actualul director al ELITA TV.

Proiectul ”Vocea tinerilor de pe ambele maluri ale Nistrului în media regională” este realizat de Postul regional de televiziune ELITA TV,  în cadrul programului „Încurajarea tinerilor pentru ca să devină cetățeni activi”,  implementat de IREX Europe și  „Centrul Media pentru Tineri” cu susținerea Uniunii Europene.

Până în prezent echipa ELITA TV a comuniucat cu peste 200 de tineri de pe ambele maluri ale Nistrului, a instruit peste 100 de tineri din raioanele Rezina, Râbnița și Orhei care au realizat știri și reportaje de televiziune din comunitățile lor, ajutând oameni, reflectând probleme, căutând soluți și promovând istorii de succes.